Benvinguts al web
de Carmina Solà i Solè
E X P O S I C I O N S
>
Exposició en la Galeria Coma Estadella.

Exposicions i esdeveniments.

Carmina Solà i Solè
Exposició en el Cercle de Belles Arts de Lleida.


Des de fa molts anys realitzo diverses exposicions en diferents ciutats, amb diferents temàtiques.
En la següent galeria trobareu una petita mostra d'elles.

Exposició "Humanitas", Lloret de Mar (agost 2013).

Exposició O Sole Mío (maig 2015).

Exposició en el Cercle Belles Arts de Lleida (març 2019).

IV Trobada de Urban Sketchers de Catalunya, en el Turó Seu Vella (maig 2019).

LA GEOMETRIA, EL CODI DEL UNIVERS

La Geometria és una metàfora, la forma hologràfica de l’ ordenació de l’Univers.
És l’estudi de les proporcions, patrons, sistemes, codis i símbols que es troben en l’estructura de la vida de la matèria i més enllà.
És la petjada, la marca digital de la creació.
Observeu tota cosa, natural o artificial, al microscopi o a simple vista. L’estructura, l’entramat, és geometria. És la dansa de les formes que es combinen, que es fan i es desfan contínuament, en l’espai, en el temps.
Utilitza l’ull espia. Mira i descobreix que a tot arreu trobes la geometria. Vestida per agradaR, per a sorprendre i per a protegir la vida que circula pel seu teixit.
Saps, la geometria és la gènesi de totes les formes. És un camí per a comprendre qui som, d’on venim, i, on anem. Així ho van dir els antics savis.
És un codi perfecte per transmetre informació. És una ciència antiga heretada del coneixement egipci i grec.
Habitem un univers semiòtic, és a dir, construït a partir de processos de significació. Elaborem aquests significats a base d’estructures, codis, llenguatges i símbols.
La natura té el seu propi llenguatge i és, també, geomètric.
Els savis anomenen Geometria Sagrada al codi que es troba a la naturalesa i que els grans mestres de tots els temps han aplicat a les arts, l’arquitectura, la música, la ciència, la física d’avanguarda, la matemàtica. La biologia l’ha trobat en l’ADN, en els animals, els vegetals, en l’estructura mineral, etc. I saps per què? Doncs perquè és la ciència que estudia les estructures, proporcions i les mesures de la matèria, de la Terra i és sagrada per la seva relació amb el principi d’autosustentació (partícules, quantums…) i perquè avui sabem que la naturalesa fonamental del món material només és possible coneixer-la pels patrons que es troben en l’estructura límit de la matèria i que existeixen com formes o estructures geomètriques d’ona.
Pots endevinar que ens endinsem per camins de ciències diverses com la física quàntica, la química, la biología i així en tots els camps del coneixement. Només cal que t’adonis que tot està relacionat a través de la geometria.
Del diamant al sistema solar, de la flor al cos humà, respira geometria… Pensa-hi…i gaudeix.
Carmina Solà i Solé

Anar a Curriculum
Curriculum
C U R R I C U L U M